Meral Akşener, Haliç Kongre Merkezi’nde İstanbul 3. Olağan İl Kongresi’ne katıldı: “Millet İttifakı’nın Adayı 13. Cumhurbaşkanı olacak; İYİ Parti Seçim’den 1. olarak çıkacak.”  

Genel

Meral Akşener, Haliç Kongre Merkezi’nde İstanbul 3. Olağan İl Kongresi’ne katıldı: “Millet İttifakı’nın Adayı 13. Cumhurbaşkanı olacak; İYİ Parti Seçim’den 1. olarak çıkacak.”  

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Haliç Kongre Merkezi‘nde düzenlenen partisinin İstanbul 3. Olağan İl Kongresi‘nde konuştu.

Katıldığı ve katılacağı kongrelerde “Biz kimiz?” sorusuna yanıt vereceğini anlatan Akşener, “Biz bu ülkeyi canından, istikbalinden çok seven; bu millet için istikbalini, geleceğini, canını hiç düşünmeden ortaya koyan iyiler ve cesurlarız. Biz hiçbir zaman var olan iktidara sırtımızı dayayıp, zorbalık yapmayanlarız. Biz hiçbir zaman var olan güce, var olan otoriteye yılışıklık yapıp, onun elini sıkıp, onun ardına saklanıp garibin, gurebanın kafasına balyoz indirenlerden olmadık. Biz tam tersine, balyoz indiren eli tutup, o eli kıranlardanız. Biz bu milletin geleceğine kasteden her yanlışı ifade edip, o yanlışı durdurmak için kendinden vazgeçenleriz.” dedi.

“2010 referandumunu yapmasalardı 15 Temmuz kalkışması olmazdı”

2010 yılındaki referandumda hayır dediklerini hatırlatan Akşener, “O günün güçlülerine temenna duranlar, güzelliklerin olacağını anlattılar. Ve keşke haklı çıkmasaydık, biz haklı çıktık. 2010 referandumunu yapmasaydılar, o maddeler değişmeseydi; FETÖ, 2016’da 15 Temmuz kalkışmasını yapamazdı. Devleti bu millet sokaktan ve köprüden toplamak zorunda kalmazdı. Bize kulak verilseydi, derdimizi anlatabilseydik, 15 Temmuz kalkışması olmaz, 200’ün üzerinde insanımız şehit olmazdı.” değerlendirmesini yaptı.

“Millet iradesinden bıktılar”

Sistem değişikliğine değinen Akşener, “Bıktılar. Demokrasiden bıktılar. Millet iradesinden bıktılar. Milletin karşısında hazırolda olmak mecburiyetinden bıktılar. Seçmenin velinimet olması gerektiğinden bıktılar. Kısaca demokrasiden bıktılar. Kısaca yargıdan bıktılar. Kısaca hukukun üstünlüğünden bıktılar. Kısaca millet iradesinin her şeyin üstünde olması gerektiğinden bıktılar. Keyifleri öyle istedi. Tek adama bağlı bir ucube sistemi getirmek üzere 2017’de bir referandum yaptılar.” şeklinde konuştu.

“Tek adam rejiminde hırsızlığın öne geçeceğini anlattık”

Referandum sürecinde yaşadıklarını anlatan Akşener, “Bizi kollayanı, koruyan hiçbir şey yoktu. Yolara düştük. Bugün yolda gelirken biraz düşündüm. Burada olan, Kütahya’da benimle olan herkes hatırlayacaktır. Mekan bulamadık, salon bulamadık. Çanakkale’de parasını ödediğimiz salondan çıkarılmaya çalışıldık. O salondan çıkmadık ama elektrikler kesildi. Biz yine de tek adam rejiminin neye mal olacağını, siyasetin neye evrileceğini anlattık. Milletvekili denilen makamın nasıl ortadan kalkacağını ve tek seçmenli bir sistemin işbaşına geleceğini, liyakatin, objektifliğin, hukukun üstünlüğünün, demokrasinin ortadan kalkacağını; tek adam sisteminde kayırmanın, yandaş kollamanın, hırsızlığın, ahlaksızlığın öne geçeceğini anlattık” ifadelerini kullandı.

“Aklınıza gelen her yerde saldırıya uğradık”

Her gittikleri yerde saldırıya uğradıklarını dile getiren Akşener, “Şikayet etmedik. İşte onun için kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet diyoruz. Biz haklı çıktık. 2017’de o ağır şartlarda yürüttüğümüz o mücadele, büyükşehirlerin hepsinde 2017 referandumunun hayır çıkmasına sebep oldu. Ama Kütahya’dan Tokat’a, Tokat’tan Kocaeli’ne… Aklınıza gelen her yerde saldırıya uğradık. Ağlayarak bunları paylaşmadık, direndik, yolculuğumuza devam ettik. Ne demek istiyorum biliyor musunuz; İYİ Parti’yi kuran sizlerin iradesi, öncelikle sizlerin direnme iradesidir.” dedi.

Gençlere seslenen Akşener, “Bize büyüklerimiz neler anlattı biliyor musunuz? Onun için direndik, onun için başımızı eğdiremediler, başımızı kestiler ama eğdiremediler. Bize diz çöktüremediler.” diye ekledi.

“31 Mart’ta CHP’ye ‘Birlikte gidelim’ demek, bizim aklımızdır”

Milli Mücadele’nin unutturulmaya çalışıldığını savunan Akşener, “Biz o kutlu mücadelenin bugünkü temsilcileriyiz. Biz o mücadelenin irade sahiplerinin bugünkü temsilcileriyiz. Biz milletini çok sevenlerdeniz. O milletin geleceği, o gençlerin geleceği, o milletin refahı; milletimizin rahat nefes alabilmesi için her türlü fedakarlığı yapmayı bilenlerdeniz. Onun için 31 Mart teklifi bizden gitmedir. Onun için 31 Mart’ta CHP’ye ‘Birlikte gidelim’ demek, bizim aklımızdır. O teklif ki, özellikle İstanbul ve Ankara’nın, Millet İttifakı tarafından demokrasi ile sandıkta alınmasını sağlamıştır. Bunu organize eden, bu aklı ve stratejiyi ortaya koyan bizleriz” ifadelerini kullandı.

“O günün haksızlığa uğrayanları, bugünün zorbaları oldular”

“Biz zorbaların karşısında, haksızlıkların karşısında korkamadan dimdik duranlarız” diyen Akşener, “Bugünün Türkiye’sinde bunun çok önemli olduğunu yaşayarak gördük. O zorbalar ki, her zaman var oldular. Bu salonu şereflendiren herkes haksızlığın, zorbalığın karşısında; hakkın, haklının yanında olanlarız. Ben İmamoğlu’nun hapis cezasını duyduğumda koşa koşa İstanbul’a geldim. Oradaki konuşmam da ‘Sayın Erdoğan giderken de buradaydım’ dedim. O zaman da bu hazirun ve ben haksızlığın karşısında durduk. İlginç olan şudur; o günün haksızlığa uğrayanları, bugünün zorbaları oldular. Biz hala mağdurun yanında, biz hala haksızlığın karşısında, biz hala zorbanın karşısındayız. Bulunduğumuz yer her zaman aynı. Onun için ödediğimiz bedeller çok yüksek” ifadelerini kullandı.

“Bugün bize Müslümanlık satanlar; hadi oradan be!”

1980 ihtilalinde yaşananları anlatan Akşener şöyle devam etti:

“O günlerde işkence gördüler. Canlı canlı saçın nasıl yakıldığını bilir misiniz? Tek tek parmaklarınızın ezildiğini düşünün. Bu yapıldı. 80 kilo gidip 42 kilo çıkanlar oldu. Kocaeli, Karabük sanıklarının bulunduğu yerdi. Bir isim vereceğim; Nazife Kandemir. Kocaeli’nde bir kız arkadaşımız. Biz 5 kızdık. O sanıkların ailelerini karşılardık. Çok fakirdik. Çok yalnızdık. Bazıları konuşuyor. Ben 9 aylık çocuğuna şekerli su veren gelinler gördüm. Ağzında diş olmayan gencecik sanıkların ailelerini gördüm. Yanında yemek olmayan, o günü aç geçirecek insanlar gördüm. Benim yaşımdakiler hatırladınız mı? Ranza telleriyle işkence edilmiş, ‘Kanım aksa da zafer İslam’ın’ diyen arkadaşlarımız gördüm. Bugün bize Müslümanlık satanlar; hadi oradan be! Yuh olsun size!”

“Atatürk’ümüze savaş açanlar çok beklersiniz”

“Bıyıkları kerpetenle yolunmuş arkadaşlarımı gördüm. Ağzı kan içinde, arkadaşını ihbar etmemiş, işkenceye dayanmış arkadaşlarımı gördüm. Zorbanın ve zorbalığın karşısında bugün burada İYİ Parti’nin mensupları olarak bir başka zorbalığın karşısında bu ülkeyi; demokrasiye, yargının bağımsızlığına ve hukukun üstünlüğüne taşıyacak irade olarak buradayız. Allah sizden razı olsun. Siz gençler, büyüklerinizin bıraktığı mirası; Cumhuriyet değerlerine, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne sahip çıkarak inşallah yarına taşıyacaksınız. Size de inancım tamdır. Kurt kayalar başınız dik gezeceksiniz. Siz istiklal mücadelesinin verildiği andan itibaren yapılan o yolculuğun bugünkü temsilcilerisiniz. Atatürk’ümüze, Cumhuriyet değerlerimize savaş açanlar çok beklersiniz, iyiler var.”

13. Cumhurbaşkanı’nın Millet İttifakı’nın adayı olacağını ekleyen Akşener, seçimden de birinci parti olarak çıkacaklarını yineledi.  


Haberi Paylaş: https://www.ktrhaber.com/?p=4535

Genel, Gündem, Siyaset, Türkiye, Video Galeri