Meral Akşener, Teke Tek’te Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtladı: “Altılı masada Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Adayı olma konusu konuşulmadı!”

Ekonomi

Meral Akşener, Teke Tek’te Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtladı: “Altılı masada Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Adayı olma konusu konuşulmadı!”

Habertürk TV @HaberturkTV de #TekeTek‘te @fatihaltayli sordu; @iyiparti Genel Başkanı @meral_aksener yanıtladı:

Altılı masayı Sayın Kılıçdaroğlu topladı. Kendisinin de aday olma hakkı var. Fakat henüz bu konu konuşulmadı. Kazanacak bir aday olacak. Aday değilim dediğim için de hiç pişman değilim.

Biz hem kazanacak bir Cumhurbaşkanı Adayı, bugün ki tuhaflıklara müsaade etmeyecek, aklı başında, devlet adamı seçeceğiz. Sayın Kılıçdaroğlu’nun aday olma hakkı var. Fakat henüz bu konu altılı masada konuşulmadı!

Altılı masayı Kemal Kılıçdaroğlu topladı.

Altılı masa noter değil.

Masaya Aday getiririz. Noter değiliz. Bizim bir borcumuz yok, bilakis alacaklıyız. Kazanacak aday istiyoruz. Tek borcumuz Türk Milleti’nedir. O borcu da seçimi kazanarak ödeyeceğiz.

6’lı masa konulara daha rasyonel, daha gerçekçi ve çözüm odaklı yaklaşıyor. Uzlaştığımız birinci konu ise Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’dir. Vatandaş devlet denilen kavramın kaybolduğunu görüyor.

6’lı masanın tamamında çok ciddi ekonomik kadro var. Mesela Ümit Özlale uzman arkadaşımız. Bilge Yılmaz finans konusunda dünyanın en iyilerinden. Kamu maliyesi konusunda Erhan Usta, Durmuş Yılmaz, Cihan Paçacı var.

2019’da Sayın Erdoğan’a ‘Beni devlet adına gönder Esad’la konuşayım, şu insanları gönderelim’ dedim. Milli Göç Doktrini adlı iddialı bir projemiz var. 2023’te iktidar olduk, 2026’da memleketlerine göndereceğiz.

Ben başörtüsü meselesinde hakkında fezleke olan tek milletvekiliyim. Hiçbir hak geri gitmez.

İnsanlarda biraz saygı olacak. Sırf oy için büyük vicdansızlık olmayacak.

SİHA ve İHA’lar desteklemesi gereken işlerdir. Siyaset ötesidir.

6’lı masadan biz kalkarız Hdp oturur.

Altılı masada ki diğer partililer HDP’yi kabul ediyorsa, biz kalkarız onlar oturabilir!

Biz hem kazanacak bir aday, bugün ki tuhaflıklara müsaade etmeyecek, aklı başında, devlet adamı seçeceğiz.

Sayın Kılıçdaroğlu’nun aday olma hakkı var. Fakat henüz bu konu konuşulmadı. Kazanacak bir aday olacak. Noter olma pozisyonumuz yok. Biz notersek o masanın anlamı yok. 2 yıldır söylüyorum. Kazanacak aday istiyoruz.

6’lı masada Parlamenter sistem ve sandık güvenliği konusunda uzlaştık.

Bizim borcumuz yok; çünkü eğer borç vardıysa biz 31 Mart’da ödedik, hatta alacaklı hale döndük. Biz hiçbir belediyede, koskoca İstanbul Belediyesi’nde 2 genel müdür, 2 genel müdür yardımcısı haricinde bir şeyimiz yok. Bizzat bunu ben istedim.

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın anketlerde öne çıkmasından sonra bu iki arkadaşın adaylığına da varım dedim.

İçişleri Bakanı iken bana brifing verildi. Bürokratlar, ‘Sığınmacıların geçiş güzergahı oluyoruz. AB ‘Bunlar bize geçmesin, siz hendek olun’ teklifi yapıyor. Bunu kabul etmeyeceksiniz’ dedi. Biz de AB’nin teklifini kabul etmedik” dedi. İstila için AKP beklenmiş!

AK Parti ile yan yana gelecek sıralamada en son kişiyim.

6’lı masa noter değil, Kılıçdaroğlu’nun adaylığını onaylamak zorunda değil.

AKP seçmenine sesleniyorum; Bu seçim son seçim, Erdoğan bir daha yok. Bu sistemle devam edilemez, Türkiye’ye zararı çok.

Milli Göç Doktrini ; 2023 te seçimi kazandıktan sonra hemen başlayıp, 2026 yılına kadar gün gün ay ay planladık. 2026 ‘da sığınmacıları tamamen göndermiş olacağız.

Bu ülkede, bu şartlarda Erdoğan ile yanyana gelecek en son insan benim.

5 vekilimiz vardı, bizi seçime sokmayacaklardı. CHP’den 15 vekili ben istedim.


Haberi Paylaş: https://www.ktrhaber.com/?p=4322

Ekonomi, Genel, Gündem, Siyaset, Türkiye