Meral Akşener: “Bugünkü şartlarımız gereği baktığınız zaman derhal bir seçim yapılmalı ve o sandıkta milletimiz bir karar vermeli, herşey sıfırdan başlamalı!”

Siyaset

Meral Akşener: “Bugünkü şartlarımız gereği baktığınız zaman derhal bir seçim yapılmalı ve o sandıkta milletimiz bir karar vermeli, herşey sıfırdan başlamalı!”

EN İYİ İHTİMALİMİZ TÜRKİYEMİZ

#İYİParti Genel Başkanı #MeralAkşener, #HabertürkTV‘de “Olaylar ve Görüşler” programına konuk oldu ve canlı yayında Veyis Ateş, Serap Belet ve Muharrem Sarıkaya’nın sorularını yanıtladı.

Gelişmelerin değerlendirildiği ve görüşlerin anlatıldığı programda “En iyi ihtimalimiz Türkiye’den herkese selamlar” diyerek konuşmasına başlayan Akşener’in, değerlendirmelerinden satır başları şöyle:

EN BÜYÜK ŞİKAYET GEÇİM DARLIĞI

En büyük şikayet geçim darlığı. Genç kesim için işsizlik birinci derecede, onun dışında ekonomi, geçinememe, öğrencilerde tablet ihtiyacı çok yüksek. Hakkari’deki bir gençle İstanbul Gaziosmanpaşa’daki bir genç aynı problemlerle başbaşa. En lüks semtlerde bile geçim sıkıntısı var. Esnaf can çekişiyor, bunun kadınlara yansıması var, kadın çalışsın ya da çalışmasın tencere kaynatmak onun görevi. Kimse farkında değil gerçekten iş gıda bulmak problemine kadar gidiyor. Doğalgaz, elektrik parası, stopaj, girdi fiyatların artması, müşterinin alım gücü gibi konular feci.

Uçacaktık, kaçacaktık, aşacaktık nihayet 2017 bir referandum yapıldı, 2018’de Cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldı. Hukuk iyileşecekti tam tersine kötüleşti, adalet iyileşecekti tam tersine kötüye gitti, demokrasi iyileşecekti tam tersine kötüleşti, kadınlara şiddet arttı, uçacaktık, kaçacaktık olmadı, işsizlik arttı iyiye gitmesi gereken herşey kötüye gitti. Tek kişinin iki dudağı arasına tüm sistemi verdiğiniz zaman tam tersi sistem kilitleniyor, üzerine pandemi geldi ekonomi daha kötüye gitti.

Ben bu kadar hizmet dışı tamamen değerler üzerinden bir siyasete hiç rastlamadım.  En fazla istihdamı oluşturan sektör olduğu için esnaftan başladım. Dertlerinizi dinleyeceğim, önerilerinizi dinleyeceğim grup toplantımızda iktidara ileceğiz dedim. Bu çok tuttu. Daha sonra dezavantajlı grupların, bizimle ilgili olmayan, STK’ların tavsiye ettiği grupların temsilcilerini milletin kürsüsü oluşturup orada konuşturduk. Orada kimseye iktidara, Erdoğan’a kötü bir söz söyletmiyoruz, dertlerini oradan duyurmak ve baskı oluşturmak için bunu yapıyoruz. İktidar partisi gitsin diye bildiklerimizi gizleyelim diye bir durumumuz yok. Gerilimi düşürmek, gerçek gündemi gündemde tutmak, dezavantajlı grupların seslerini duyurmak, milletin avukatı görevini yerine getirmek için bunu yapıyoruz. İncitmiyoruz, makulün yanında gidiyoruz.

TÜRKİYE Mİ İYİ PARTİ Mİ TERCİHİ ÖNEMLİ; TÜRKİYE DEDİK

İttifaklar kendiliğinden ortaya çıktı. Bu yanyana gelişlerde iki ittifak modeli çıktı biri millet ittifakı, diğeri Cumhur ittifakı. Bizimki seçim ittifakıydı ama cumhur ittifakı etle tırnak gibi çok duygusal bir ittifak oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimi sonucunda toplum psikolojisini çalıştım sonuçta bir umutsuzluğun oluştuğu sonucuna vardır. Bu umutsuzluğu ortadan kaldırmak için 31 Mart’ı çalıştık ve CHP ile İYİ Parti birlikte seçime gitmek için CHP’ye teklifte bulunduk. Biz 19 ilçe aldık yalnız girseydik belki 16 alacaktık, bir şey fark etmez ama çok önemli bir şeyi fark ettik İstanbul, Ankara, Adana. Türkiye mi İYİ Parti mi tercihi önemli Türkiye dedik. 350 bin Ak Partili sandığa gitmedi bunların yüzde 70’ü Kürt seçmendi. Ben doğuyu da batıyı da geziyorum. Asıl mesele Türkiye’de siyasi partilerin seçmenlerini kategorize ediyor bir dil, bir kafa.

İYİ PARTİ VE MERAL AKŞENER HDP ÜZERİNDEN HEP TEST EDİLDİ

Cumhurbaşkanlığı konusundan yola çıkılarak İYİ Parti ve Meral Akşener HDP üzerinden hep test edildi. Güneydoğu’da PKK karşısında şehit veren pek çok aile var. Bir seçim uğruna bu doğru değil. Türk bayrağı ile kimsenin sorunu yok. Güneydoğu’da PKK’nın karşısında devletin yanında aileler şehit vermiş. Kürtlerin tamamına PKK’lı derseniz yanmışız biz.  Kürtleri sadece HDP’ye oy veren seçmen olarak görürsek CHP’ye oy veren Batıdaki Kürtleri nereye koyacağız hiçbir seçmen kimsenin marabası değildir. Sayın Erdoğan da yalvarmak zorundadır, Ben de yalvarmak zorundayım, Kılıçdaroğlu da yalvarmak zorunda ve onların oyunu almak zorunda. Kürt Türk diye ayırdetmeden insanların farklılıklarına saygı duyulan o farklılıkların enerjiye çevrildiği bir Türkiye olmalı. Ben 83 milyonun oyuna talibim.

Sayın Erdoğan’ın demokratik kurallar içerisinde sandıkta seçmenin oyuyla gidebileceğine inanıyorum ve gitmesi gerektiğine inanıyorum. Akşener 24 Haziran’da cumhurbaşkanı adayı olduğu için herkes bana onu soruyor aday mısın? Onca yer gezdim kendime dair cumhurbaşkanı olabileyim diye bir cümle değil harf çıkmadı ağzımdan. Vazgeçmeyeceğim hiçbir şey yok. Bugünkü sorunların en büyük sebebi bu Cumhurbaşkanlığı sistemidir, önceliğimiz bu sistemi değiştirmek olmalı. Dolayısıyla bu sistemin değişmesinin önüne geçecek hiçbir eylemim olmayacaktır.      

AK PARTİ’DEN KOPUŞ ÇOK BÜYÜK

Biz yeni partilerle görüşüyoruz bu işin bütünleşerek büyümesi gerektiğini söyledim. Ali Bey ve Ahmet Bey ikisi de çok iyi insanlar ne hissettirdiğimi anlamışlardır diye düşünüyorum. 17 aydır geziyorum Ak Parti’nin yüksek oy aldığı yerlere de gittim. Başlarda Ak Partiye oy verenlerle kibar kibar konuşurlar ama reis diye övmeye başlarlar bizde güzel güzel ayrılırız. 28 Şubat’ın Meral Akşener’ini unutmayan Ak Partili olmasına rağmen, insanların şimdi eğiliyorlar kulağıma diyorlar ki, seni koruyamadık hakkını helal et. Şu anda Ak Parti’nin çok büyük oylar aldığı illerde Ak Parti’den kopuş çok büyük. Ak Partililer çok daha sert bir tutum içerisinde. Liyakatsizlik kayırma, beş müteahhit meselesi, damatlar, gelirler, beş maaş alma meselesi insanların ruhunda gayretulluha dokunuyor bu işler diye acı bir tat var. Muhalif seçmen ise genellikle şehirli orta kesim seçmende demokrasi, hukuk, hayat tarzına saygı talebi var. Parmak sallama işi orayı nasıl koparıyorsa öbür seçmeni de artık bıktırmış durumda. Günlük hayatta dinle bir çatışmamız yok bizim. Dindarla sekülerin bir çatışması yok. Ama devamlı dindarlık adına parmak sallanıyor. Ben bu iktidar döneminde önemli mevkilerin başında bulunanların aldıklarını biliyorum, bunu yapamazsınız. Dindar abiler ablalar diye bakıldığı için işe o güven yok oldu artık. 15 Temmuz’unda bütün ağa babaları uçtu gitti ne kadar gariban varsa içerde. Bu olmaz.  

Her şehre üniversiteler açıldı binaları harika hangi şehre giderseniz gidin. Bir ilde nefis binalar var, yanımda elektronik mühendisi bir öğrenci var dedim ki, ara burayı elektrik mühendisi kaç hoca var. Aradı hocalar fetoculuktan içeri alınmış, bir asistan çocuk dört sınıfın bütün derslerine giriyor.  Hoca koyamamışsınız, eğitimi becerememişsiniz. Orada okuyan çocuk kendisini mühendis sanıyor, beceri uyumsuzluğu var. Üniversite mezunu çocuklar işsiz. Demokrasi sebebiyle güven olmadığı için para bulunamıyor. Ekonomi ve eğitimde güveni adalet sağlar.

BUGÜNKÜ ŞARTLAR GEREĞİ, DERHAL SEÇİM YAPILMALI

Ben Ak Parti sistematiğini bilen bir insanım Haziran ayında Biden’ı da bir noktaya koyduğumda Sayın Erdoğan hızlı bir seçime gider ve almaya gayret eder diyerek Haziran ayında seçim yapar demiştim. Haziran ayında olmayacak gibi görünüyor. Şimdi bir öngörüm yok. Ama bugünkü şartlarımız gereği baktığınız zaman derhal bir seçim yapılmalı ve o sandıkta milletimiz bir karar vermeli, herşey sıfırdan başlamalı. Bizim gibi partilerin her daim çalışması lazım.

BAYRAMDAN SONRA PARLAMENTER SİSTEME GEÇİŞ SİSTEM TASARIMIZI PAYLAŞACAĞIZ

Parlamenter sisteme geçişle ilgili biz bir sistem tasarımı tamamladık bayramdan sonraki grup toplantısında bu konuyu paylaşacağım. Bütün siyasi partiler birbirimize vereceğiz. Parlamenter sisteme geçişle ilgili ilkeler bütünlüğünü sağlayacağız. Keşke Tayyip Bey bugün dese ki, bu iş yürümüyor gelin parlamenter sisteme eksiğini gediğini kapatıp geçiş yapalım dese en uygunu bu. Ondan sonra bu partiler birbiri ile rakip olacak. Fakat bu olmayacak, Sayın Erdoğan’ın ve arkadaşları bunu yapmayacak. Dolayısıyla biz hem Cumhurbaşkanlığını kazanmak zorundayız, parlamentoda çoğunluğu tutmak zorundayız ve sert bir rekabet içerisinde kavga etmemeye dikkat ediyoruz.

BU TAMAMEN CAMBAZA BAK OYUNU

Günlük çalışan ailelere nasıl bir yardım yapılacak, kapanmış dükkanların kirası ne olacak, stopajı ne olacak demek yerine berbat bir konuşma yapıldı. Zincir marketlerle ilgili kırtasiyeci kızgın, beyaz eşya satan kızgın, bu bambaşka bir şey. Alkolü satmış satmamış almış almamış gündemimizin bu olmaması gerekiyordu. Stopajı konuşmadık, aşıyı konuşamıyoruz konuşmamız gerekenler o. Bu tamamen cambaza bak. Alkol almıyorum ama alkol alan insana da karışma hakkım yok. Dolayısıyla niçin ben kendi inancım üzerinden fikir beyanında bulunmak zorunda bırakılıyorum. Niçin bu kavga çıktı. Ne gerek var.

İNSAN HAKLARINA AYKIRI, HUKUKA AYKIRI

Emniyetin kamera kaydı genelgesi insan haklarına aykırı, hukuka aykırı. Emniyet polisleri insanların bakış açısında kanun dışı davranan birey haline gelir. Hukuka uygun yapılan hiçbir işin kayda alınması sorun olamaz. Sorgularda niye kayda alınır yarın bana işkence etti denmesin diye alınır.  

KUYRUKLU YALAN

Kocaman bir yalan. İktidar kanadının, İYİ Parti’nin HDP’nin bu sözde soykırıma görmezden geldi sözü kuyruklu bur yalandır. Bizim Meclis’te bütün temsilcilerimiz fikirlerini söylediler. Hangi siyasi parti derse desin bunu ben lanetlediğimi söyledim ama bir şey daha var bu ülkenin geleceğinde söz sahibi olmaktan vazgeçmiş anlamı taşır. Kürdü Türkü herhangi bir kişinin bu HDP’nin söyledikleri doğrudur diyeceğini sanmıyorum. Bunu bizim kınamadığımız yalan, lanetliyorum dedim cevap bile vermedi. Sayın Erdoğan ve şürekası aklınızı başınıza alın Meral Akşener’den bu çıkmaz, İYİ Parti’den bu çıkmaz ama siz Güneydoğu’daki Kürtlere hakaret ediyorsunuz, yapmayın diyorum, bu akılla gitsinler askere tez alırlar tezkere.

HER YERDEN OY ALMASI MÜMKÜN OLAN BİR SİYASİ PARTİYİZ

Bütün şirketlerin yaptığı araştırmalar, kamuoyuna dağıtılıyor, bütün bu firmaların ortak beyanı bizim İYİ Partili olmuş bir seçmen kitlesine sahip olduğumuz şeklinde. İlginç bir biçimde daha şehirli, milliyetçilik elbette var, Atatürk ve cumhuriyet değerlerine hem dindarı hem milliyetçisi hem biraz daha seküleri hepsinin ortak özelliği cumhuriyet değerleri Atatürk ile ilgili hassasiyet. Çok kapsayıcı şehirci bir milliyetçilik anlayışımız var. Seçmenin bizden talep ettiği kapsayıcılık, ayrıştıran değil birleştiren milletçilik anlayışı üçüncüsü de makulün yanında durmak. Öznenin kendisinin olduğu ve onun derdinin öne çıktığı, değerlerine saygı duyduğu bir sistem. Sert bir muhalif seçmen yani muhalefet yönü çok güçlü bir seçmen. 83 milyona talibim derken her yerden oy alması mümkün olan bir siyasi partiyiz.  

Z KUŞAĞININ UMUT PROBLEMİ VAR

Z kuşağını çalışıyorum. Bunlar teknoloji çocuğu ama büyük bir çoğunluğu fırsat bulsa Yurtdışında hayat kurar. Çünkü bu ülkede umut konusunda problemleri var. Bana bir genç dedi ki, aynılaşmayın. Bir genç kız da dedi ki, bu pis dile uymayın, korkuyoruz biz yüksek sesten, ne olur siz tonu düşürün dedi. Herkes herşeyi çok genelleştiriyor. Kürdü Türkü o yaş grubunun ideolojik saplantıları yok, nefes almak istiyorlar, öncelik sıralarını çok doğru tespit ediyorlar. Çocuklarınızdan çok şey öğrenebilirsiniz size tavsiyem onları dinleyin. Türkiye’nin imkanları var yetişmiş insanları var, muhteşem bir nüfusu var herşeyi var. Doğru işler yapıldığında Türkiye’nin geleceği çok parlak. Bu ülkeye herkes güvensin bu işler çözülür ve biz çözeceğiz.    


Haberi Paylaş: https://www.ktrhaber.com/?p=2594

Siyaset, Türkiye, Video Galeri