Ali Babacan, Cüneyt Özdemir’in Youtube kanalında konuştu: “DEVA Partisi’nin kitabında ‘rövanş’ kelimesi yok, ‘devri sabık’ ifadesi yok. Ne var? Hukuk var!”

Ekonomi

Ali Babacan, Cüneyt Özdemir’in Youtube kanalında konuştu: “DEVA Partisi’nin kitabında ‘rövanş’ kelimesi yok, ‘devri sabık’ ifadesi yok. Ne var? Hukuk var!”

ALİ BABACAN, CÜNEYT ÖZDEMİR’İN SORULARINI YANITLADI!

“6 parti nasıl bir parlamenter sistem istedikleri ile ilgil bir mutabakata vardıktan sonra bir geçiş süreci çalışması gerekecek. O ara geçiş dönemi çalışılmadan isimlerin tartışılmasını biz çok erken ve sakıncalı görüyoruz.

“Bizim şu anda Türkiye’nin 973 ilçenin 680’inde ilçe başkanımız var. Bu şu demek, biz Türkiye’nin 680 ilçesinde birebir temasla nabız tutuyoruz. Dip dalganın ötesinde bir şey var. Çok görünür bir şekilde.”

“DEVA Partisinin kitabında ‘rövanş’ kelimesi yok, ‘devri sabık’ ifadesi yok. Ne var? Hukuk var. Zamanı gelince idari denetim, yargı denetimi ve meclis denetimi işler.”

“Orta direk şu anda çöküyor. Zengin daha zenginleşiyor, fakir daha fakirleşiyor. Ama zengin sayısı daha az, fakir sayısı daha çok memlekette. Herkes yoksullaşıyor. Böyle bir tabloda hemen seçime gidilmesi lazım. Ama gider mi? Gitmez.”

“Erdoğan’ın kendi düşünce sistematiğiyle soruyorum: Bütçeden ödenen faizle ilgili bir nas yok mu acaba? Milletin ödediği verginin bu yıl yüzde 20’si faize gitti.”

“İktisat ilminin tamamen dışında bir alandalar şu an. Paralel bir evrende yaşıyorlar. Ama bu ülke gerçek bir ülke, bu ülkede yaşan insanlar gerçek insanlar.”

“Yeni sistemde bütün yetki tek kişide. Cumhurbaşkanı’nın bir ilçenin tabu müdürüne kadar atama yetkisini kendisinde toplayıp, ondan sonra olup biteni başkasında araması doğru değil. Madem tek yetkili kendisi tek sorumlu da kendisi.”

“Niye fakirleşiyor Türkiye? Hukuk ve adaletten ayrıldığı için fakirleşiyor. AİHM karar alıyor Türkiye ‘Uygulamıyorum’ diyor. Attığı imzaya, uluslararası taahhütlerine uymayan, sözünden cayan, hukuka saygı duymayan bir ülkeye yatırım gelmez.”

“Şu anda yükselen #asgariücret aslında geçmişin telafisi. Geleceğe doğru hiçbir şey katmıyor. Hemen ocak ayından itibaren erimeye başlayacak. Niye eriyecek? Çünkü enflasyon artmaya devam edecek.”

“Şu anda ülkeyi yönetenlerin kasıtlı olarak kendi aldığı kararlarla attığı adımlarla gerçekleştirdiği bir çöküşü yaşıyoruz.”

“Bu krizin en önemli sonucu Türkiye’de zengin ile fakirin arasındaki uçurumun daha da artması olacak.”


Haberi Paylaş: https://www.ktrhaber.com/?p=3419

Ekonomi, Foto Galeri, Genel, Gündem, Siyaset, Türkiye, Video Galeri