Buğra Kavuncu: “Ocak ayında gerçekleştireceğimiz kongrede, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Adayı olmayacağım!”

Siyaset

Buğra Kavuncu: “Ocak ayında gerçekleştireceğimiz kongrede, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Adayı olmayacağım!”

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu:

‘’ KURUMLARDA, KURUMSAL KÖRLÜĞÜN VE GÜÇ ZEHİRLENMESİNİN OLMAMASI İÇİN DEĞİŞİKLİĞİN VE YENİ İNSANLARA ŞANS TANINMASININ DOĞRU OLDUĞUNA İNANIYORUZ.’’

Partisinin kongre süreciyle ilgili konuşan İyi Parti İstanbul İl Başkanı Satuk Buğra Kavuncu ’’Hepinizin bildiği ve takip ettiği gibi partimizde bir kongre süreci başladı. Kurumlarda, kurumsal körlüğün ve güç zehirlenmesinin olmaması için değişikliğin ve yeni insanlara şans tanınmasının doğru olduğuna inanıyoruz. İl başkanlığı gibi görevlerin makul sürelerde tamamlanmasının sistemin işleyişi, yapının dinamizmi açısından önemli olduğunu düşünüyoruz.’’ dedi.

‘’KONGREYLE İLGİLİ FARKLI NİYETLERLE ÇEŞİTLİ SPEKÜLASYONLAR YAPILABİLİYOR. DEDİKODULARA İTİBAR ETMEYİNİZ.’’

Kavuncu, ‘’Kongreyle ilgili farklı niyetlerle çeşitli spekülasyonlar yapılabiliyor. Dedikodulara itibar etmeyiniz. Bu dedikodularla baş etmenin tek yolu, her şeyi açık ve şeffaf bir şekilde konuşmaktır. İlk günden beri bu anlayıştan taviz vermedik ve bugün de bu ilke çerçevesinde bu açıklamayı yapıyoruz. Ocak ayı içerisinde yapılacak il kongremize kadar görevimin başındayım. Kongreye kadar da ilk günkü heyecanımla çalışmaya devam edeceğim. Tekrar belirtmek istiyorum, bunun haricindeki kaynağı belli ya da belirsiz, iç ya da dış söylentilere sizler de kulak asmayın. Bununla beraber Ocak ayında gerçekleştireceğimiz il kongresinde aday olmayacağımı buradan ilan etmek istiyorum. Bunu kamuoyuyla da paylaşacağım. ’’ diye ekledi.

‘‘İSTANBUL’DA 4 YIL GÖREV YAPMIŞ BİR İL BAŞKANI OLARAK İSTANBUL’UN BAŞARASI İÇİN ÇALIŞACAK HER ARKADAŞIMI HER ZAMAN DESTEKLEYECEĞİM.’’

‘’ Bu sözlerim bir veda değil, vedayı ocak ayındaki il kongremizde yapacağız. Bundan sonrası da aslında yine veda olmayacak. İstanbul’da 4 yıl görev yapmış bir il başkanı olarak İstanbul’un başarısı için çalışacak her arkadaşımı her zaman destekleyeceğim. Bu süre içerisinde, yol arkadaşlarımla, sizlerle beraber çok büyük ve kıymetli bir mücadele verdik. 31 Mart ve 23 Haziran gibi çok önemli bir seçimi, Türkiye’nin belki de kaderini değiştiren bir seçimi arzu ettiğimiz sonuçla neticelendirmenin gururunu yaşıyoruz. ’’

‘’ PARTİMİZİ HEM SAHADA HEM KAMUOYUNDA LAYIKIYLA TEMSİL ETME ÇABASI İÇERİSİNDE OLDUĞUMUZU VURGULAMAK İSTİYORUM.’’

   Geçtiğimiz aylarda İyi Parti İstanbul İl Başkanlığının, İyi Partinin İstanbul’da 100 bin üyeye ulaşmasını kutlamak amacıyla düzenlediği ‘’100 Bininci Üye Katılım Programına’’ da değinen Kavuncu ‘’ Üye sayımızı 17 binden 100 bine çıkarmanın mutluluğunu, gururunu yaşıyoruz. Partimizi hem sahada hem de kamuoyunda layıkıyla temsil etme çabası içerisinde olduğumuzu vurgulamak istiyorum. Tekamüle inanan bir insan olarak İstanbul İl başkanlığı görevimde taşıdığım yükten çok daha fazlasını taşımayı hem partim hem ülkem adına kıymetli bulurum. Siyasette alan değil veren tarafta olma arzusunu da hep taşıdım. Ülkeye ve milletime hizmet ederek tekâmül etme arzu ve çabam hep devam edecek. Bu arzu ve çabayı partimizin ve Genel Başkanımızın uygun göreceği görev/görevleri yerine getirerek gerçekleştirmeye çalışacağım.

Hepiniz saygı ve sevgiler sunarım. ‘’ dedi

Mehmet Satuk Buğra Kavuncu kimdir?

http://www.iyipartiistanbul.org.tr/sayfa/baskanin-ozgecmisi.html

1973 yılında Ankara’da doğdu.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi bölümünden 1996 yılında mezun oldu.

Üniversiteyi bitirdikten sonra, yurtiçi ve yurtdışında satış-pazarlama ve yatırım alanında birçok faaliyet gösterdi.

Üniversite yıllarından itibaren, Türkiye ve Kazakistan’da farklı sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler alarak, profesyonel yaşantısının yanı sıra sosyal hayata da katkı sağladı.

1997 yılında Kazakistan’ın Almatı şehrinde genç bir girişimci olarak iş hayatına atılan Kavuncu ortaklarıyla beraber kurduğu şirketini büyüterek Orta Asya’da bilinen bir marka haline getirdi.

İş hayatında başarılı bir performans gösteren Kavuncu, BASF’ta üst düzey yönetici olarak 13 yıl boyuncu Orta Asya’da ve yaklaşık 3 yıl İsviçre’de görev yaptı.

2012-2016 yılları arasında BASF’ın Türkiye ve Azerbaycan CEO’su olan Kavuncu, 2016-2018 yılları arasında Bağımsız Devletler Topluluğu ve Türkiye yapı kimyasalları bölge direktörü olarak görev yaptı. 30 Mart 2018 tarihinde bu görevinden istifa ederek, yönetim, sanayi ve ticaret alanındaki uluslararası birikim ve tecrübelerini ülkesi için değerlendirmeye karar verdi.

2018 yılında İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi olarak seçildi.

Parti divanında Sanayi, Teknoloji, Çevre ve Gençlik Politikalarından Sorumlu İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü olarak görev yaptı.

Daha sonra partinin, İstanbul İl Başkanlığı görevine getirildi.

22 Aralık 2018’de yapılan Olağanüstü İstanbul İl Kongresinde, çok adaylı gerçekleşen seçim sonucunda İl başkanı seçildi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın 2. Olağan Kongresi’nde yeniden il başkanı seçildi.

Hali hazırda görevini sürdürmektedir.

İngilizce, Rusça ve Kazakça bilmektedir.

Evli ve 3 çocuk babasıdır.

SOSYAL MEDYA

https://www.facebook.com/SBugraKavuncu

https://www.instagram.com/sbugrakavuncu/


Haberi Paylaş: https://www.ktrhaber.com/?p=4402

Siyaset, Türkiye, Video Galeri