Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin’de gerçekleştirilen toplu açılış töreninde konuşma yaptı: “Bizim demokrasiye, siyasetin meşru yöntemlerle yapılmasına olan bağlılığımızı kimse sorgulayamaz!”

Ekonomi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin’de gerçekleştirilen toplu açılış töreninde konuşma yaptı: “Bizim demokrasiye, siyasetin meşru yöntemlerle yapılmasına olan bağlılığımızı kimse sorgulayamaz!”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mardin’de gerçekleştirilen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “2023 hedeflerimize sıkı sıkıya sarılıyoruz, Türkiye Yüzyılı’yla vizyonumuzu genişletiyoruz. Her küresel krizle birlikte, dünyadaki siyasi ve ekonomik dengeler biraz daha yerinden oynarken, Türkiye parlayan yıldızıyla gücüne güç katıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış törenine katılarak, bir konuşma gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki konuşmasına, kendisini coşkuyla karşılayan vatandaşlara teşekkür ederek başladı. “Havalimanından buraya gelene kadar cadde boyu Mardinli kardeşlerimle hakikaten çok farklı bir buluşmayı gerçekleştirdik” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, törene katılanların resmî rakamını sorduğunda ise “75 bin kişi meydanda.” yanıtını aldığını aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Bu bir sevginin, bu bir dayanışmanın, bu bir 2023’e yürüyüşün coşkulu adımıdır. O güzel Mardin türküsünden ilhamla diyorum ki ‘Hasretinden dağlar çökse başıma, yine söz söyletmem Mardin’e, aşkıma. Çekilin başımdan Allah aşkına, ben sevdim Mardin’i bundan kime ne?’ Biz tarihin, kültürün, medeniyetlerin şehri Mardin’i de tüm insani zenginlikleriyle, özellikle Mardinli kardeşlerimi de Allah için seviyoruz.”

Birilerinin kardeşliğin şehri Mardin’i sahip olduğu güzelliklerden kopartmak için çok uğraştıklarını, her türlü fitneyi, her türlü fesadı, her türlü baskıyı, zulmü denediklerini ama Mardin’in kim olduğunu asla unutmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Biz de Mardin’i hiçbir zaman unutmadık. Hep kalbimizde yaşattık. Hep bağrımıza bastık. Bununla kalmadık şehrimize getirdiğimiz eserler ve hizmetlerle Mardin’i kalkındırdık, geliştirdik, büyüttük, güçlendirdik. Terör belasından kurtuldukça, potansiyelini harekete geçirdikçe, Mardin’in de bu altyapının hakkını vermeye başladığını görmekten memnuniyet duyuyoruz. Tabii bu süreçte neler yaşadığımızı en iyi sizler biliyorsunuz.”

AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLEN TESİSLER

Bugün, Mardinli vatandaşlarla hasret gidermenin yanında Mardin’e kazandırdıkları toplam yatırım bedeli 8,5 milyar liraya, güncel bedeli 17,5 milyar liraya ulaşan yüzlerce eser ve hizmetin resmî açılışını da yaptıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Eğitimde, ana sınıfından liseye kadar her seviyede, yapımı tamamlanan okulları, spor salonlarını, pansiyonlarını, çevre düzenlemeleriyle resmen hizmete açıyoruz. Artuklu Üniversitemizin derslik binaları ve çevre düzenlemesi yatırımlarının açılışını da buradan gerçekleştiriyoruz. Gençlik ve sporda mahallelerimize yaptığımız futbol sahalarını, yarı olimpik yüzme havuzunu, öğrenci yurtlarını, spor salonları ve sahamızın bakım onarım çalışmalarının açılışını yapıyoruz.

Ulaştırmanın toplamda 1,5 milyar liralık yatırımla hayata geçirdiğimiz Midyat Şehir Geçişi ve Bağlantı Yolları ile Midyat Nusaybin Yolu’nu, Kızıltepe Köprülü Kavşağı’nı, Derik Şehir Geçişi ve Kızıltepe Yolu’nu, Mardin Devlet Hastanesi Kavşağı’nı, ayrıca şehir genelinde tamamlanan çok sayıda yol projesini bugün hizmete açıyoruz. Mardin-Savur Yolu’nu da inşallah en kısa sürede yapıyoruz.”

“PETROL ARAMA ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRDIK”

Devlet Su İşleri tarafından 1 milyar 100 milyon liralık yatırımla tamamlanan Derik Ovası Sulaması’nı da bugün resmen hizmete sunacaklarını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu projeyle 14 köye yayılan 91 bin hektarın üzerinde araziyi cazibeli kanal sayesinde herhangi bir enerji gideri olmadan suyun bereketiyle buluşturduklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, böylece suyla buluşan arazilerin yılda iki defa ekilebileceğini, dört kat fazla zirai gelir sağlayabileceğini ve 9 bin kişiye ilave istihdam oluşturacağını kaydetti.

Mardin ve ilçelerinde 1 milyar 108 milyon liralık yatırım tutarıyla ve güncel rakamla 3 milyarı aşkın bedelle hayata geçirilen yüzlerce enerji tesisinin açılışını da yapacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Çeşitli kurumlarımıza ait hizmet binalarını, Diyanet İşleri Başkanlığımızca şehrimize kazandırılan camileri, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın yaptığı kütüphaneyle kültür projelerini de buradan hizmete açıyoruz. Ülkemizin dört bir yanında Mardin’de de olduğu gibi petrol arama çalışmalarını hızlandırdık. Bugün üç petrol kuyumuzun açılışını yapıyoruz. Mardin’imizdeki doğal gaz altyapısını genişlettik. Ömerli, Dargeçit, Midyat, Savur ve Mazıdağı ilçelerimize getirilen doğal gaz hatlarının açılışını buradan gerçekleştiriyoruz.

“MARDİN’İ, 48 MİLYAR LİRALIK KAMU YATIRIMLARIYLA HER ALANDA DESTEKLEDİK, GELİŞTİRDİK”

Mardin Büyükşehir Belediyemiz, güncel bedeliyle 2 milyar liraya yakın bir yatırımla yüzlerce altyapı ve üst yapı projesini tamamladı. Aynı şekilde Artuklu, Dargeçit, Derik, Kızıltepe, Mazıdağı, Midyat, Nusaybin, Ömerli, Savur, Yeşilli belediyelerimiz de kendi sorumluluk alanlarında çok sayıda projeyi bitirdi. Tüm bu belediye yatırımlarının, resmî açılışını da buradan yapıyoruz.”

Mardin Organize Sanayi Bölgesi’nde güncel tutarıyla yaklaşık 3 milyar lirayı bulan yatırımla faaliyete geçen 16 ayrı fabrikanın, şehirde açılan üç ayrı otelin resmî açılışını da gerçekleştireceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çeşitli birimlerinin destekleriyle faaliyete geçen çok sayıda işletme ve tesisi de törenle bugün hizmete açacaklarını anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tüm bu eser ve hizmetlerin Mardin’e, Mardinli kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu yatırımların şehrimize kazandırılmasında katkısı bulunan bakanlıklarımızı, kurumlarımızı, belediyelerimizi, özel sektörümüzü, hayırseverlerimizi tebrik ediyorum. Sadece bu kadar da değil geçtiğimiz 20 yılda Mardin’i, yaptığımız 48 milyar liralık kamu yatırımlarıyla her alanda destekledik, geliştirdik” ifadelerini kullandı.

Mardin’e eğitimde 5 bin 764 adet yeni derslik inşa ettiklerini ve Artuklu Üniversitesi’ni kurduklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlik ve sporda 4 bin 205 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtıklarını ve 40 spor tesisi kazandırdıklarını söyledi.

Mardinli ihtiyaç sahibi vatandaşlara toplamda 8,5 milyar lira tutarında kaynak aktardıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:   “Sağlıkta 1124 yataklı 14 hastaneyle birlikte 36 sağlık tesisi inşa edip hizmetinize sunduk. Çevre ve şehircilikte, TOKİ eliyle toplam 8 bin 907 konutun inşasını tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik, 690 konutun yapımı devam ediyor. Ayrıca son kampanyamızda Mardin’de 2 bin 550 konut da inşa edecek, vatandaşlarımıza 17 bin 500 altyapısı hazır müstakil ve müşterek arsa vereceğiz. Ulaştırmada Mardin’i kaç kilometreden aldık biliyor musunuz? 29 kilometreden devraldık ve bölünmüş yol uzunluğunu toplamda 272 kilometreye çıkardık. Karaman-Adana-Gaziantep Hızlı Tren Projemizi, inşallah Mardin’e kadar uzatıyoruz.

Şimdi Mardin Havalimanı’na 3 milyon yolcu kapasiteli yeni bir terminal binası yaptık. Bugün gönlümden şöyle bir şey geçti, ‘Mardin Havalimanı’nın adını Mardin Aziz Sancar Havalimanı olarak değiştirelim’ dedik. Mardin’in medarıiftiharı, Nobel ödüllü Profesör Doktor Aziz Sancar Hocamızın adı bundan sonra Mardin’e girerken Mardin Havalimanı’nın gönderinde de görülecek; Mardin Profesör Doktor Aziz Sancar Havalimanı.”

“2023 SEÇİMLERİNİN ARDINDAN TÜRKİYE’Yİ DÜNYANIN EN BÜYÜK 10 EKONOMİSİ ARASINA YÜKSELTECEĞİZ”

Tarım ve ormanda Dicle Nehri üzerindeki en büyük eser, Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santrali’ni hizmete aldıklarını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, devreye giren sulama tesisleriyle 323 bin dekar arazinin sulanmasını sağladıklarını söyledi.

Mardinli çiftçilere toplamda 3,2 milyar lira tutarında tarımsal destek verdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sanayi ve teknolojide iki yeni organize sanayi bölgesi ve bir endüstri bölgesi kurduklarını ve gelecek dönemde Mardin’i çok daha büyük eserlerle buluşturmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Türkiye Yüzyılı’nı vatandaşlarla birlikte inşa edeceklerini ve 2023 seçimlerinin ardından Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına yükselteceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, alandakilere, “Buna var mıyız? Buna hazır mıyız? 2023’te sandıklardan gümbür gümbür geliyor muyuz?” diye seslendi. Alandakilerin cevabı üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara inandığını ve güvendiğini belirtti.

“ONLAR YIKTI, BİZ YENİDEN, DAHA İYİSİYLE YAPTIK”

Türkiye’nin de Mardin’in de bugünlere nasıl geldiğinin en yakın şahidinin vatandaşlar olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yıllarca bu şehir, terör örgütünün üzerine topladığı kara bulutları dağıtmak için ne mücadeleler verdi. Bu uğurda nice yıllar yitirdik, nice acılar yaşadık, nice yıkımlara maruz kaldık, nice bedeller ödedik. Hatırlayın, daha 7 yıl önce çukur eylemleriyle Mardin’in ilçelerini yakıp yıktılar. Mardin’e bu yıkımı yaşatanların derdi asla sizler değildiniz. Türkiye’yi çukura itmek için masum insanları kalkan yapanların derdi asla bu ülke de bu millet de değildi. Onlar yıktı, biz yeniden daha iyisiyle yaptık. Benim Kürt kardeşlerime çok çektirdiler. Hem ‘Kürt’üz’ dediler hem Kürt kardeşlerimi vurdular, çukurlara gömdüler. Arap’ıyla Kürdüyle maalesef Ezidisiyle Yezidisiyle bütün mabetlere varıncaya kadar yıktılar.

Terör örgütünün Nusaybin’de Dargeçit’te, Derik’te tahrip ettiği caddeleri, sokakları, binaları yeni baştan biz inşa ettik. Derik’te kaymakamımızı bunlar şehit etti. Günahı neydi? Sadece Derik’e hizmet etmekti. Terör örgütünün, kaynaklarını yağmaladığı belediyelerimizi yeniden sizlere hizmet edecek hâle biz getirdik. Ağızlarından özgürlüğü düşürmeyenlerin, Kürdüyle Arabıyla Türküyle sizleri esir etmesinin önüne biz geçtik. Lafa gelince kardeşlikten dem vuranların, Müslümanıyla Süryanisiyle Ezidisiyle sizleri birbirine düşürme planını biz bozduk.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geleceklerini, bu milletin, bu coğrafyanın, sizlerin binlerce yıllık kardeşliğinde değil, binlerce kilometre öteden aldıkları emirlerde arayanların nasıl bir felakete yol açtıklarını görüyorsunuz. Bu topraklarda yaşayan insanların kanları üzerinde kendilerine saltanat düzeni kurma peşinde olanların sergiledikleri kepazeliklerin her gün bir yenisi ortaya saçılıyor” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2021 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi’nin, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildiğini anımsatarak şunları kaydetti: “Cumhur İttifakı 325 oyla muhalefeti duman etti. Bu milletin evlatlarının canlarına göz dikerken kendi evlatlarını güven ve şatafat içinde yaşatanların mide bulandırıcı riyakârlıklarını anlatmaya gerek bile duymuyorum. Aslında bunlara en güzel cevabı evlatlarını terör örgütünün pençesinden kurtarmak isteyen Diyarbakır Anneleri verdi. Bay Kemal, altı yaşındaki çocuğunu konuşuyorsun. Bizim ciğerimiz yanıyor, o bir felaket, ayrı bir konu. 10-14 yaşında Kandil’e kaçırılan o yavrular için bugüne kadar bir kelime ettin mi? O terör örgütlerinin taciz ettiği o yavrularla ilgili bir cümle kullandın mı? Diyarbakır Annelerini ziyaret ettin mi? Onlarla helalleştin mi? Ah cambaz ah. Ne diyor? ‘Helalleşmeye geldim.’ Nereye? Eğer helalleşmeye gideceksen Diyarbakır’a git, Diyarbakır’a. Oradaki annelerle helalleş.

Ama sen kiminle dirsek temasındasın? HDP’yle. HDP ne iş yapıyor? Kandil ile beraber iş tutuyor. Kandil’e karşı senin ciğerin yok, ciğerin. Bir laf edemezsin. Azimle inançla dirayetle yürüttükleri mücadeleyle evlatlarını birer birer terör örgütünden kurtaran Diyarbakır Annelerini ben Mardin’in bu muhteşem meydanından selamlıyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütünü, Türkiye’nin sınırları içinde bitirdikçe ve sınırlarından uzaklaştırdıkça artık annelerin evlatlarının acı haberini değil, sadece okulundan, düğününden, iş yerinden gelecek güzel haberleri bekleyeceğini ifade ederek, “Eli silahlı teröristlerin tepesini nasıl ezdiysek, bunların siyasetçi görünümlü uzantılarının da nefeslerini demokrasiyi, hak ve özgürlükleri genişleterek sizlerle gönül bağımızı güçlendirerek keseceğiz” dedi.

“TÜRKİYE YÜZYILI, UMUDUN, SEVİNCİN, HEYECANIN DA YÜZYILI OLACAKTIR”

Türkiye Yüzyılı’nın, aynı zamanda Mardin’den başlayarak bu bölgede eserle hizmetle, yatırımla, güvenlikle, refahla yükselecek umudun, sevincin, heyecanın yüzyılı olacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Hep birlikte ülkemize dört elle sarılarak ortak geleceğimizi birlikte inşa edeceğiz. Bunun için demokrasimizin eksikleri varsa onları tamamlayacağız. Bunun için eser ve hizmet altyapımızın eksikleri varsa onları gidereceğiz. Bunun için kardeşliğimizi güçlendirmenin önünde engeller varsa onları kaldıracağız. Bunun için coğrafyamızdaki bin yıllık dayanışmamızı tahkim edecek, aramıza kimseyi sokmadan işimize bakacağız. Biz işte bunun için ne diyoruz? ‘Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ diyoruz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. İşte bunun için 2023 hedeflerimize sıkı sıkıya sarılıyoruz. Türkiye Yüzyılı’yla vizyonumuzu genişletiyoruz.”

Her küresel krizle dünyadaki siyasi ve ekonomik dengeler biraz daha yerinden oynarken Türkiye’nin parlayan yıldızıyla gücüne güç kattığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Trakya’da yeraltı doğal gaz terminalinin açılışını yaptıklarını anımsattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne kadar? 4 milyar 600 milyon metreküp. Onlar sağda solda dedikodu yapıyor. Biz ise iş yapıyoruz, iş. Daha düne kadar bize dudak bükerek bakanlar bugün pek çok konuda desteğimize ihtiyaç duyuyor” diye konuştu.

Türkiye’ye 20 yılda kazandırdıkları asırlık eser ve hizmetlerle demokrasi ile kalkınma atılımlarını sürekli daha yukarıya taşıdıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mardin’e bugünkü açılış töreniyle ve hükûmetleri döneminde kazandırdıkları yatırımları aktardığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hamdolsun. Türkiye 81 vilayeti ile aynı heyecanı yaşıyor. Uzunca bir süredir bu konuda bizimle aşık atacak kimse olmadığı için artık projelerimizi kendi içinde yarıştırıyoruz. Türkiye Yüzyılı’yla çıtayı iyice yukarıya taşıdık” dedi.

Alandakilere, “Şimdi sizlerden öyle bir ses vermenizi istiyorum ki, doğuya, batıya, kuzeyden güneye değil, ülkemizde, dünyada duymayan kimse kalmasın.” diye seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları sordu: “Mardin, Türkiye Yüzyılı’nı birlikte inşa etmeye hazır mıyız? Mardin 2023’te güvenli, huzurlu, müreffeh Türkiye’nin yolunu bir kez daha açmaya hazır mıyız? Mardin, evlatlarımıza bırakacağımız en değerli miras olan 2053 vizyonuna sahip çıkmaya hazır mıyız? Mardin, ülkemizle birlikte bölgemizdeki tüm kardeşlerimizi huzura kavuşturmaya hazır mıyız? Mardin, dışarıda Türkiye düşmanlarının içeride onların maşalarının heveslerini bir kez daha kursaklarında bırakmaya hazır mıyız? Allah sizlerden razı olsun. Sizlerin bu gücü, sevgisi, coşkusu, kararlılığı bizimle olduğu müddetçe Allah’ın izniyle aşamayacağımız engel, ulaşamayacağımız hedef yoktur.”

“HENÜZ BİTEN BİR YARGI SÜRECİ, GELEN BİR YASAK YOK”

Kim ne derse desin kendi gündemlerinde eser, hizmet ve yatırım olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefette ne var, tam takır. Yaklaşık yarım asırlık siyasi hayatımızın her gününü bu gündemle, bu mücadeleyle geçirdik. Vesayetin karşısına dikilirken de darbecilere meydan okurken de, küresel siyasi ve ekonomik tetikçilere eyvallah etmezken de sadece Allah’a güvendik, sadece millete yaslandık. Gücümüzü sizden aldık” diye konuştu.

Attıkları her adımda, hayata geçirdikleri her projede samimi olduklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Çünkü arkamızda siz vardınız, millete güveniyorduk. Eksiklerimiz olabilir, vardı, hatalarımız da belki vardı ama biz bunların hepsini elhamdülillah telafi ettik, aştık. Yaptıklarımız veya yapmadıklarımızla ülkemize, milletimize zarar vermedik. Karşımızda da hep eser ve hizmet siyasetinde yarışabileceğimiz rakipler görmek istedik. Eskiden bu kıratta rakiplerle karşılaştığımız oluyordu. Maalesef uzunca bir süredir tek parti faşizmi artığı bir zihniyetin temsilcileri durumundaki tiplerle muhatabız. Ülkeye ve millete hizmet adına, köken ve mezhep istismarı dışında hiçbir müktesepleri olmayan bu karikatür tiplerin tek malzemesi yalan, iftira, çarpıtmadır.

Şimdi son günlerde bir mahkeme kararı üzerinden kopartılan fırtınanın gerisinde de aynı faşist zihniyet var. Aslında bu tartışmanın ne bizimle ne şahsımla ne milletimizle bir ilgisi yok. Çünkü konu bir şahsın, hâkimlere hakaret ettiği iddiasıyla aldığı mahkûmiyet kararından ibarettir. Ortada ne bir siyasi tartışma ne bir fikir kavgası ne bir hizmet mücadelesi mevcuttur. Mahkeme kararının açıklanmasının ardından söylenenlere, yazılıp, çizilenlere baktığımızda bir taraftan gülüyor, bir taraftan üzülüyoruz. Yalan yanlış bir sürü lafın, nasıl iddialı ve emin bir şekilde ifade edildiğini gördükçe gülüyoruz. Birilerinin kendi iç kavgalarını, Bizansvari taht oyunlarını bizim üzerimizden yürütmenin peşinden koştuğunu gördükçe de üzülüyoruz.”

Karşılarındaki tablonun gayet net olduğunu da belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa’nın 138’inci maddesine göre hâkimlerin görevlerini bağımsız olarak, kanuna ve hukuka uygun şekilde yaptıklarını dile getirdi.

“BİZİM, SİYASETİN MEŞRU YÖNTEMLERLE YAPILMASINA OLAN BAĞLILIĞIMIZI KİMSE SORGULAYAMAZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her zaman söylediğimiz gibi mahkemelerin verdiği her kararları beğenmek mecburiyetinde değiliz. Bizim de eleştirdiğimiz, hem de en sert şekilde eleştirdiğimiz pek çok mahkeme kararı da olmuştur. Ama bu kimseye, hâkimlere hakaret etme, mahkeme kararlarını tanımama hakkı vermez” diye konuştu.

“Bizim demokrasiye, siyasetin meşru yöntemlerle yapılmasına olan bağlılığımızı kimse sorgulayamaz” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayatlarının yasaklarla mücadeleyle geçtiğini ve çözümü daima millette bulduklarını bildirdi.

Bugün de yaklaşan seçimler için kendilerine milletin önünde projelerini yarıştırabilecekleri bir rakip aradıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Cumhur İttifakı olarak aylardır bunun çağrısını yapıyoruz, buna karşılık kendilerine ‘altılı masa’ diyen ama yanındaki, yöresindekilerle kaç tane oldukları belirsiz olan muhalefet cenahı, karşımıza bir isim çıkaramadı. Masadaki herkesin kafasında bir başka hesabın, bir başka niyetin olduğu cümle âlemin malumudur. Şimdi birileri bir mahkeme kararını bahane ederek masanın içindeki hesaplaşmayı bizim üzerimizden kendi lehine çevirmeye çalışıyor. Bunun adı tek parti faşizmi ama biz bunu yutmayız. Bu tek parti faşizmi artığı zihniyetin, milletimizi kendinden tiksindiren riyakârlığı tam olarak işte budur.

Mertçe ortaya çıkıp mücadele etmek yerine hep başkalarının sırtından iktidar rüyası görme hastalığından bir türlü kurtulamadılar. Dün darbeciler, vesayetçiler üzerinden millî iradenin arkasından dolanıyorlardı, bugün suni gündemler üzerinden aynı hesabı yapıyorlar. Hâlbuki ortada henüz biten bir yargı süreci de gelen bir yasak da yok. Daha bu karar önce istinafa ardından Yargıtay’a gidecek. Eğer mahkemenin verdiği kararın eksiği varsa, hatası varsa zaten oralarda gerekli düzenlemeler yapılabilir. Buradaki asıl çarpıklık yargıyla ilgili bir sürecin altılı masanın kendi içindeki siyasi çekişmelerinin mezesi hâline getirilmeye çalışılmasıdır. Bizi de aynı oyuna alet etmeye kalkıyorlar. Kusura bakmasınlar. Biz bu oyunun içerisinde yer almadık, yer almayacağız. Şimdi ben Mardin’den bir kez daha tekrarlıyorum, bizim için Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı önemli değil. Cumhur İttifakı adayını açıklamış, meydanlarda işte ortada, gümbür gümbür sözünü söylüyor. Avara kasnak gibi toplanıp dağılmaktan başka iş yapmayan altılı masa ve ortakları, birbirine çalım atmakla uğraşacaklarına yürekleri yetiyorsa çıkıp adaylarını ilan etsinler. Ahmet, Mehmet, Ali, Veli, Ayşe, Fatma fark etmez, yeter ki çıksınlar, çamura yatmadan ‘Bizim adayımız şudur’ deme cesaretini göstersinler. Biz de meydanda kiminle kapışacağımızı, kiminle vizyon yarıştıracağımızı, kiminle program, proje rekabetine gireceğimizi bilelim. Ne 2014 ne 2018 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde karşımıza çıkardıkları adaylar böyle bir hava oluşturabildi.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından yapımı tamamlanan yatırımların açılışına geçildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, meydandan telekonferans yöntemiyle bağlandığı Midyat’taki Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve vatandaşlarla Midyat Şehir Geçişi ve Bağlantı Yolları ile Midyat-Nusaybin Yolu’nun açılışını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mardin’in Ömerli ve Dargeçit ilçelerine doğal gaz verme töreni için Ömerli’deki Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve ilçelerin protokolüyle “Mardin Derik Ovası Sulaması” için ise Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider’e ve beraberindekilere bağlanarak, buradaki yatırımları hizmete açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca Artuklu İlçe Jandarma Komutanlığı hizmet binasının açılışını da telekonferansla bağlandığı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve beraberindekilerle gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra yapımı tamamlanan eser ve projelerin toplu açılışını kurdele keserek yaptı.

MARDİN VALİLİĞİ’Nİ ZİYARET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mardin’deki programı kapsamında Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş’ı ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Mardin İl Başkanlığı’nın yeni binasının açılışını da yaptı.

Açılışta, “Partimizin Mardin il hizmet binasının, yeni hizmet alanının tüm Mardin’imize, Mardinli kardeşlerime hayırlı olmasını temenni ediyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra parti binasına geçti.


Haberi Paylaş: https://www.ktrhaber.com/?p=4456

Ekonomi, Genel, Gündem, Siyaset, Türkiye